Nové kolumbárium v Senci odovzdané do užívania

nové kolumbárium v meste senec

Nové kolumbárium v Senci odovzdané do užívania

nové kolumbárium v meste senec

Nové kolumbárium v Senci odovzdané do užívania

Mesto Senec otvorilo nové kolumbárium na cintoríne na Boldockej ulici, čím ukončilo prvú etapu výstavby urnového hája. Tento projekt bol iniciovaný primátorom Pavlom Kválom už počas jeho práce ako mestského poslanca a jeho cieľom bolo vytvoriť dôstojné miesto pre ukladanie urnových schránok.

Symbolické požehnanie kolumbária

Slávnostného odovzdania sa zúčastnili predstavitelia mesta a zástupcovia viacerých cirkví, ktorí nové miesto požehnali. Dekan Pavol Mikula viedol modlitbu a následne požehnal kolumbárium spolu s ďalšími duchovnými predstaviteľmi, ktorí prispeli svojimi slovami o nádeji a pokoji.

Cieľ projektu

Tento urnový háj vytvára nový priestor pre rozlúčku s blízkymi a prispieva k zveľadeniu miestneho cintorína. Okolie kolumbária bolo esteticky upravené a vysadené zeleňou, aby poskytlo návštevníkom pokojný a dôstojný priestor na spomienku.

Reakcie verejnosti a budúce plány

Kolumbárium už teraz slúži obyvateľom Senca a okolitého regiónu. V ďalších etapách projektu sa plánujú ďalšie úpravy, aby tento urnový háj mohol poskytnúť viac miest pre ukladanie urnových schránok. Miesto tak vytvára nové možnosti pre pietne účely a ponúka dôstojné riešenie pre rodiny, ktoré preferujú tento typ pochovávania.

Pre viac informácií navštívte stránku mesta Senec.

 

Chcete vidieť, ako by mohol váš cintorín vyzerať, no nemáte dostatok miesta na cintoríne alebo aká je cena urnovej steny?

 

Kontaktujte nás Vaše požiadavky starostlivo zohľadníme pri návrhu, výrobe a realizácii urnových stien a kolumbárií, aby sme vytvorili dôstojný a estetický priestor presne podľa vašich predstáv.